10 Grootste Piramides Ter Wereld

10 Grootste Piramides Ter Wereld

Grootste Geografie

Piramiden hebben lang gestaan als iconische verklaringen van macht, mysterie, en architectonische dapperheid over de hele wereld. Deze bouwwerken zijn vaak werkelijk duizelingwekkend in omvang, waardoor degenen die ze bezoeken zich afvragen hoe groot de piramides kunnen worden. Vandaag zullen we meer te weten komen over 10 van de grootste piramides ter wereld en zullen we ze rangschikken naar hoogte.

Wanneer de meeste mensen aan piramides denken, gaan hun gedachten meteen naar de wonderen van de oude wereld. Deze lijst bevat echter een modernere toevoeging die de bekende piramidestructuur naar nieuwe hoogten brengt, evenals de grootste piramides uit de oudheid die al duizenden jaren indruk maken op toeristen.

10. Piramide van Kukulcan (El Castillo)

Hoogte: 30 meter
Basis Breedte: 55 meter
Locatie: Chichén Itzá, Yucatán, Mexico
Opgericht: 700-1100 CE

Piramide van Kukulcan (El Castillo)
Bron: wikimedia.org

De iconische Piramide van Kukulcan (of El Castillo) is het middelpunt van vele plaatselijke legenden en staat bekend om zijn verbluffende architectuur. De wiskundige en astronomische vaardigheden van de Maya's hebben lang gefascineerd en verbijsterd liefhebbers, en de precisie van de architectuur van de piramide blijft indrukwekkend, zelfs door de normen van vandaag.

9. Piramide van Cestius

Hoogte: 36 meter
Breedte basis: 30 meter
Locatie: Rome, Italië
Opgericht: 15-12 v.Chr.

Piramide van Cestius
Bron: wikimedia.org

De bouw van deze piramide was een verzoek van de Romeinse magistraat en praetor Gaius Cestius Epulo, en men denkt dat hij eigenlijk geïnspireerd was door de steile piramiden van Nubië. De Egyptische architectuur nam in Rome sterk in populariteit toe na de Romeinse verovering van Egypte in het jaar 30 v. Chr., en de architectonische invloed liet zich duidelijk zien in de piramide van Cestius.

Wist je dat?

Ten tijde van de bouw werd de piramide van Cestius eigenlijk buiten de stad Rome gebouwd, omdat begraafplaatsen niet binnen de grenzen van de stad mochten worden gebouwd.

8. Piramide van Menkaoera

Hoogte: 61 meter
Basis Breedte: 102 meter
Locatie: El Gizeh, Caïro, Egypte
Opgericht: 2510 v.Chr.

Piramide van Menkaoera
Bron: wikimedia.org

De piramide van Menkaoera, de kleinste van de drie beroemde piramiden van Gizeh, heeft complexe kamers en prachtig beeldhouwwerk dat voor archeologen van onschatbare waarde is gebleken. In tegenstelling tot wat sommige mensen geloven, werden de lichamen van de farao's niet in de Egyptische piramiden uit het Oude Rijk bewaard. In plaats daarvan dienden zij waarschijnlijk als monument voor de overleden heersers, en sloegen zij voorwerpen op die in het hiernamaals nodig zouden zijn.

Wist je dat?

Enkele van de beste exemplaren van Egyptische beeldhouwkunst werden opgegraven bij de piramide van Menkaoera, met onderwerpen die duiden op toewijding aan Ra, Hathor, en Horus.

7. Piramide van de zon

Hoogte: 66 meter
Breedte basis: 232 meter
Locatie: Teotihuacán, Mexico
Opgericht: 100-200 CE

Piramide van de zon
Bron: wikimedia.org

De piramide van de zon, een van de meest mysterieuze piramiden en het grootste bouwwerk van dit type op het westelijk halfrond, werd gebouwd in de oude stad Teotihuacan. De piramide van de zon en zijn tegenhanger, de piramide van de maan, werden beschouwd als heilige plaatsen, gebouwd ter ere van de geboorte van de zon- en de maangod.

Wist je dat?

Van Teotihuacan wordt gezegd dat het de eerste echte stad in Meso-Amerika was, en dat er ooit meer dan 100.000 mensen woonden.

6. Mausoleum van de eerste Qin-keizer

Hoogte: 100 meter
Basis Breedte: 485 meter
Locatie: Xi'an, provincie Shaanxi, China
Opgericht: 246-208 v.Chr.

Mausoleum van de eerste Qin-keizer
Bron: flickr.com

Dit ontzagwekkende mausoleum is de rustplaats van China's eerste soevereine keizer, Qin Shi Huang. Qin Shi Huang was de eerste keizer van het verenigde China en bouwde beroemde monumenten zoals de Chinese Muur en het Lingqu-kanaal. Zijn mausoleum bevatte ongeveer 8.000 levensgrote terracotta soldaten, naast honderden andere figuren zoals paarden en strijdwagens, bedoeld om hem in het hiernamaals te bewaken.

Wist je dat?

Het verbazingwekkende Mausoleum van de eerste Qin-keizer en zijn terracotta leger zijn beschreven als het "achtste wereldwonder".

5. Knikpiramide van Snofroe

Hoogte: 105 meter
Basis Breedte: 190 meter
Locatie: Dahshur, Caïro, Egypte
Opgericht: 2600 v.Chr.

Knikpiramide van Snofroe

Bource: wikimedia.org

De Knikpiramide van Snofroe, de eerste piramide die in de necropolis van Dahshur werd gebouwd, heeft een opvallend en ongewoon uiterlijk. Toen de piramide van farao Sneferu een bepaalde hoogte bereikte met een hellingshoek van 54 graden, dreigde het bouwwerk onder zijn eigen gewicht in te storten. De hoek werd toen gewijzigd om de piramide succesvol te voltooien.

Wist je dat?

Van de Knikpiramide van Snofroe wordt gezegd dat hij het best bewaarde bouwwerk in de necropolis van Dahshur is, en dat hij meer van zijn oorspronkelijke, gladde buitenkant heeft behouden dan de andere piramiden.

4. Rode piramide van Snofroe

Hoogte: 105 meter
Basis Breedte: 220 meter
Locatie: Dahshur, Caïro, Egypte
Opgericht: 2613-2589 v.Chr.

Rode piramide van Snofroe
Bron: wikimedia.org

Deze torenhoge piramide werd gebouwd door Farao Sneferu, vader van Farao Khufu, en was Sneferu's tweede piramide. Men zegt dat met de bouw van de Rode piramide van Snofroe werd begonnen na de frustratie van Farao Sneferu over het eindresultaat van de Knikpiramide van Snofroe, en de dicht bij elkaar liggende hoeken van de twee piramiden lijken deze theorie te ondersteunen.

Wist je dat?

De hoek van de Rode piramide van Snofroe is 43 graden, wat overeenkomt met de gecorrigeerde hoek aan de top van de Knikpiramide van Snofroe.

3. Luxor Hotel

Hoogte: 107 meter
Basis Breedte: 197 meter
Locatie: Paradise, Nevada, VS
Opgericht: 1992-1993

Luxor Hotel
Bron: wikimedia.org

Hoewel veel mensen piramides eerder associëren met de oude geschiedenis dan met moderne resorts, heeft het eeuwenoude ontwerp een indrukwekkend herkenningspunt geïnspireerd: de Luxor piramide. Deze kolossale piramide kostte 375 miljoen dollar om te bouwen, en was het hoogste gebouw op de Las Vegas Strip toen het werd geopend. Dit opvallende hotel en casino heeft een buitenkant van zwart glas en het Luxor zoeklicht op de top.

Wist je dat?

De Luxor Hotel priramide is geïnspireerd op de Piramide van Cheops, en is ongeveer driekwart van de omvang daarvan.

2. Piramide van Chefren

Hoogte: 137 meter
Basis Breedte: 215 meter
Locatie: El Giza, Cairo, Egypte
Opgericht: 2570 v.Chr.

Piramide van Chefren
Bron: wikimedia.org

De farao Khafre trad in de voetsporen van zijn vader, farao Khufu, en bouwde zijn graftombe naast de Piramide van Cheops om bij te dragen aan de Necropolis van Gizeh. Verscheidene van de grafkamers diep in de piramide lijken onvoltooid te zijn gebleven en zijn met elkaar verbonden door gangen van graniet en albast.

Wist je dat?

De Piramide van Chefren heeft twee aparte ingangen. De ene is op de begane grond, en de andere is ongeveer 11,6 meter de zijkant op, maar beide ingangen zijn aan de noordzijde van de piramide.

1. Piramide van Cheops

Hoogte: 147 meter
Breedte basis: 230 meter
Locatie: El Gizeh, Caïro, Egypte
Opgericht: 2580-2560 v.Chr.

Piramide van Cheops
Bron: wikimedia.org

De Piramide van Cheops, is qua hoogte de grootste piramide ter wereld. Deze piramide, die werd gebouwd als graftombe voor de Egyptische farao Khufu, is wellicht de bekendste van de piramiden van Gizeh. Het is ook de oudste van de zeven wereldwonderen, en de enige die nog overeind staat. Hoewel deze verbazingwekkende piramide oorspronkelijk een gladde, witte buitenkant had, zorgvuldig vervaardigd uit kalksteen, hebben plunderaars en verwering door de jaren heen het oppervlak aangetast.

Wist je dat?

De piramide van farao Khufu was de eerste van de piramiden van Gizeh die werd gebouwd, en bevat naar schatting 2,3 miljoen steenblokken.