10 Grootste Fastfoodketens Ter Wereld

10 Grootste Fastfoodketens Ter Wereld

Grootste Eten

In de snelle wereld van vandaag wenden talloze mensen zich tot fast food voor snelle, gemakkelijke en betaalbare maaltijdopties om de dag door te komen. Veel steden hebben zelfs een grote verscheidenheid aan verschillende fastfoodketens om uit te kiezen, zodat mensen niet ver hoeven te reizen om hun favorieten te vinden.

Met zo veel verreikende fast food-netwerken en talloze locaties, vraag je je misschien af hoe groot deze restaurantketens kunnen worden! Vandaag bekijken we 10 van de grootste fastfoodketens ter wereld, en leren we wat elk van hen onderscheidt van zijn concurrenten.

10. Taco Bell

 Aantal locaties: 7,000
 Jaar opgericht: 1962
 Locatie hoofdkantoor: Irvine, Californië, VS
 Specialiteit: Baja Blast

Taco Bell
Bron: wikimedia.org

Met meer dan 2 miljard klanten per jaar en meer dan 35 miljoen per week, is Taco Bell een geliefde Amerikaanse favoriet geworden. Het bedrijf maakte naam met een gedenkwaardige Chihuahua mascotte genaamd Gidget, en een verscheidenheid aan taco's, burrito's, en soortgelijke Mexicaanse stijl fastfood. Taco Bell heeft de laatste jaren voor een concurrerende aanpak gekozen door unieke ontbijt burrito's en vegetarische opties aan te bieden.

Wist je dat?

De Mountain Dew "Baja Blast" drank werd speciaal samengesteld om de smaken van Taco Bell's eten aan te vullen.

9. Baskin-Robbins

Aantal locaties: 7,800
Jaar opgericht: 1945
Locatie van het hoofdkantoor: Canton, Massachusetts, VS
Specialiteit: Energy Freeze

Baskin-Robbins
Bron: wikimedia.org

Baskin-Robbins steekt boven de concurrentie uit als de enige ijsketen ter wereld met het unieke "31 smaken" concept dat klanten in staat stelt om voor elke dag van de maand een nieuwe smaak te krijgen. Het heeft in de loop der jaren meer dan 1.000 verschillende smaken gecreëerd en is ook opgenomen in het Guinness Book of World Records met 's werelds grootste beker ijs!

Wist je dat?

De blauwe en roze kleuren van het merk van Baskin-Robbins brengen ook twee boodschappen over via het bedrijfslogo: binnen de initialen van de bedrijfsnaam herinnert het roze getal 31 de klanten aan de maandelijkse verscheidenheid van smaken.

8. Dunkin’ Donuts

Aantal locaties: 11,000
Jaar opgericht: 1948
Locatie van het hoofdkantoor: Canton, Massachusetts, VS
Specialiteit: Glutenvrije Brownie

Dunkin' Donuts
Bron: wikimedia.org

Deze keten heette oorspronkelijk "Open Kettle" toen ze in 1948 haar deuren opende, maar onderging een naamsverandering om duidelijker reclame te maken voor haar typische producten: donuts en koffie. De naam Dunkin' Donuts werd officieel in 1950, en al snel kreeg het een reputatie als Amerikaanse favoriet.

Wist je dat?

Dunkin' Donuts biedt meer dan 70 verschillende soorten donuts, waaronder veel speciale regionale smaken zoals de Chicago Sour Cream Donut. Andere nieuwe producten zijn kaneelsuiker "frietjes" en een glutenvrije chocolade brownie.

7. Domino’s Pizza

Aantal locaties: 15,300
Jaar opgericht: 1960
Locatie hoofdkantoor: Ann Arbor, Michigan, VS
Specialiteit: ExtravaganZZa

Domino’s Pizza
Bron: wikimedia.org

Domino's Pizza is een enorme wereldwijde pizzaketen met meer dan 400.000 werknemers, die al jaren een gestage groei kent en nu bijna 800 onafhankelijke franchisehouders in de VS heeft. Naast pizza biedt Domino's ook andere gerechten aan, zoals pasta, gefrituurde kip en desserts.

Wist je dat?

De drie stippen op het Domino's-logo staan voor de oorspronkelijke drie locaties die voor het eerst werden geopend. Het was de bedoeling om voor elke nieuwe locatie een stip toe te voegen, maar de stijgende populariteit van de pizzaketen maakte dat al snel onmogelijk.

6. Pizza Hut

Aantal locaties: 16,796
Jaar opgericht: 1958
Locatie van het hoofdkantoor: Plano, Texas, VS
Specialiteit: BBQ Bacon Cheeseburger Pizza

Pizza Hut
Bron: wikimedia.org

Pizza Hut werd opgericht door de broers Dan en Frank Carney met 600 dollar geleend van hun moeder en groeide uiteindelijk uit tot het grootste pizzarestaurant ter wereld. Het iconische logo met het rode dak van Pizza Hut werd in 1969 ontwikkeld en werd al snel bekend als symbool van lekker eten en een gezellige sfeer in landen als Canada, Japan en Engeland.

Wist je dat?

Het verhaal achter de bedrijfsnaam zal misschien als een verrassing komen: op het bord voor het oorspronkelijke gebouw was slechts plaats voor 8 letters, dus kozen de oprichtende broers voor "Pizza Hut", vooral omdat het paste.

5. Burger King

Aantal locaties: 15,000
Jaar opgericht: 1953
Locatie van het hoofdkantoor: Miami-Dade County, Florida, VS
Specialiteit: De Whopper

Burger King
Bron: wikimedia.org

Deze fastfoodketen heette oorspronkelijk "Insta-Burger King," en behield deze naam tot hij in 1957 werd gekocht door James McLamore en David Edgerton. Samen met de nieuwe, gestroomlijnde naam "Burger King" ontstond het kenmerkende gerecht: de Whopper. Burger King is zo populair dat het alleen al in de Verenigde Staten ongeveer 54 miljoen klanten per maand bedient!

Wist je dat?

In 2009 had Burger King een beperkte aanbieding, bekend als de "Angry Whopper", met pepers en pikante saus.

4. KFC

Aantal locaties: 20,952
Jaar opgericht: 1930
Locatie hoofdkantoor: Louisville, Kentucky, VS
Specialiteit: KFC Famous Bowl

KFC
Bron: wikimedia.org

Kentucky Fried Chicken werd opgericht door een man genaamd Harland Sanders, die tijdens de Grote Depressie kip verkocht en naar verluidt gasten aan zijn eigen tafel zou verwelkomen. KFC was de eerste westerse restaurantketen die in China werd geopend, en zijn populariteit explodeerde spoedig daarna. KFC bedient in totaal 80 verschillende landen en gebieden over de hele wereld.

Wist je dat?

Het Chinese netwerk van KFC-restaurants is het grootste onderdeel van de internationale divisie van KFC en omvat meer dan 1.600 restaurants.

3. Starbucks

Aantal locaties: 28,218
Jaar opgericht: 1971
Locatie van het hoofdkantoor: Seattle, Washington, VS
Specialiteit: Pumpkin Spice Latte

Starbucks
Bron: wikimedia.org

Starbucks is een van de bekendste koffieketens en de grootste koffieverkoper ter wereld. Starbucks opende oorspronkelijk zijn deuren als een bescheiden winkel op de Pike Place Market in Seattle, maar groeide later uit tot een leverancier van kant-en-klare koffie en snacks naast hele koffiebonen.

Wist je dat?

De uiterst populaire seizoensgebonden Pumpkin Spice Latte werd bedacht door Stanford-basketbalspeler Peter Dukes. Het drankje werd een sensatie, met mensen die meer dan 200 miljoen van hen hebben besteld sinds het begin.

2. McDonald’s

Aantal locaties: 37,241
Jaar opgericht: 1940
Locatie van het hoofdkantoor: Chicago, Illinois, VS
Specialiteit: Cadbury Creme Egg McFlurry

McDonald’s
Bron: wikimedia.org

McDonald's werd oorspronkelijk geopend door een paar broers, Richard en Maurice McDonald, en ontwikkelde zich van restaurant tot hamburgertent tot franchise. Ray Kroc, vaak ten onrechte geaccrediteerd als de oprichter van McDonald's, kwam bij het bedrijf en kocht het later uit. Vervolgens bouwde hij McDonald's jarenlang uit tot de reus die het nu is.

Wist je dat?

De "gouden bogen" van McDonald's worden nu meer herkend dan de meeste religieuze symbolen, en hebben de hoogste merkwaarde van alle wereldwijde fastfoodketens.

1. Subway

Aantal locaties: 42,431
Jaar opgericht: 1965
Locatie van het hoofdkantoor: Milford, Connecticut, VS
Specialiteit: Pizza Sub

Subway
Bron: wikimedia.org

Subway is de grootste fastfoodketen ter wereld. Oorspronkelijk "Pete's Super Submarines" genaamd, begon Subway als een partnerschap tussen de 17-jarige Fred DeLuca en familievriend Peter Buck. Buck leende DeLuca $1,000 om zijn zaak van de grond te krijgen zodat hij zijn studie kon betalen.

Wist je dat?

Subway heeft vestigingen in 112 landen, soms op onconventionele plaatsen. Zo heeft de True Bethel Baptist Church in Buffalo, NY een restaurant in haar gebouw geopend om werk te bieden aan mensen in nood.