10 Grootste Minecraft Servers In De Wereld

10 Grootste Minecraft Servers In De Wereld

Grootste Technologie

Minecraft is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de bekendste spellen ter wereld. Zowel casual als hardcore gamers genieten van de aangename, simplistische graphics en de bijna eindeloze creatieve mogelijkheden. Terwijl sommige mensen gek zijn op de singleplayer mode, krijgen vele anderen een kick van het spelen op grotere servers met andere gamers waar ze hun creaties kunnen delen en zich kunnen mengen in PvP gevechten.

Dus, hoe groot kunnen servers voor zo'n populair spel worden? Vandaag zoeken we het uit door 10 van de grootste Minecraft servers ter wereld te verkennen en ze te rangschikken volgens het aantal spelers dat je normaal online kunt vinden!

10. No Stop Gamer

Aantal spelers: 2451/3000
Minecraft Versie: 1.12.2
Serverlocatie: USA
Adres: play.nostopgamer.com

No Stop Gamer
Bron: pixabay.com

Deze middeleeuwse Minecraft server legt een sterke focus op het voorkomen van giftig gedrag, scamming en phishing om een veilige, vriendelijke omgeving voor zijn spelers te creëren. No Stop Gamers streeft er ook naar om de ping laag te houden voor een soepele spelervaring en geeft elke dag beloningen weg aan zijn meest actieve stemmers en spelers.

Wist je dat?

De inspanningen van de No Stop Gamer server om een vriendelijke en risicovrije omgeving te handhaven, strekken zich ook uit tot het verbannen van gebruikersnamen of skins die ongeschikt worden geacht.

9. Minecraft Central

Aantal spelers: 2590/10000
Minecraft Versie: 1.14.4
Serverlocatie: USA
Adres: mccentral.org

Minecraft Central
Bron: pixabay.com

De Minecraft Central server richt zich sterk op spelersbetrokkenheid en vriendschappelijke competitie, terwijl spelers worden ontmoedigd om het chatsysteem te misbruiken. Gedrag zoals herhaaldelijk spammen van berichten, openlijk ruzie maken in de publieke chat, en verbaal misbruik van spelers zal waarschijnlijk resulteren in een mute of ban. In verdere pogingen om de server plezierig te houden, doet MCCentral ook haar best om bovenop updates en bug fixes te blijven.

Wist je dat?

Minecraft Central biedt zijn spelers een brede waaier aan mogelijkheden om de dingen in het spel op te peppen, zoals Skywars, Hide And Seek, Factions en Capture The Flag.

8. PvPWars

Aantal Spelers: 2993/4250
Minecraft Versie: 1.14.4
Serverlocatie: USA
Adres: pvpwars.net

PvPWars
Bron: pixabay.com

Het PvPWars Minecraft-servernetwerk houdt ervan om dingen interessant te houden en biedt verschillende werelden op hun Skyblock- en Factions-servers voor spelers om hun geluk te beproeven. Deze unieke werelden zijn onder andere Skyblock Emerald, Skyblock Matrix en OP Prison. PvPWars nodigt spelers van alle leeftijden uit om deel te nemen en verbiedt godslastering en insinuaties in de publieke chat.

Wist je dat?

Spelers op de PvPWars server worden uitgenodigd om te genieten van een aantal wedstrijden en evenementen, inclusief Karaoke evenementen die worden gehost via Discord. Beloningen kunnen van alles zijn, van "Getalenteerde" Discord-tags tot Buycraft Codes.

7. LIBRECRAFT

Aantal spelers: 3288/0
Minecraft Versie: 1.14.3
Serverlocatie: Spanje
Adres: librecraft.com:25565

LIBRECRAFT
Bron: pixabay.com

Deze Spaanse Minecraft-server met ruimtethema biedt een kleurrijke variëteit aan gameservertypes voor een veelzijdige spelerservaring, waaronder Eggwars, TeamSkywars, LuckyWars, SurvivalGames en MurderMistery. De mods van deze server proberen de spelerservaring zo gestroomlijnd mogelijk te houden, IP bannen gebruikers die meerdere accounts aanmaken om een ban te omzeilen of op een andere manier het systeem te manipuleren.

Wist je dat?

LIBRECRAFT werkt ook aan de ontwikkeling van een profielportaal om zijn spelers te helpen met elkaar in contact te komen.

6. UniversoCraft

Aantal spelers: 5045/10000
Minecraft Versie: 1.13.2
Serverlocatie: Spanje
Adres: mc.universocraft.com

UniversoCraft
Bron: pixabay.com

UniversoCraft heeft een modern thema en voorziet haar spelers van intuïtieve statistieken en prestatiesystemen op haar forums om hun in-game voortgang beter bij te houden. De UniversoCraft-forums bieden een verscheidenheid aan manieren om te sorteren en te communiceren met andere spelers, waarbij interactie wordt aangemoedigd via berichten en sociale media.

Wist je dat?

De UniversoCraft server probeert een sterk gemeenschapsgevoel onder zijn spelers te bevorderen door hen aan te moedigen deel te nemen aan evenementen zoals tekenwedstrijden.

5. Towny Online

 Aantal spelers: 5325/8000
 Minecraft Versie: 1.14.4
 Serverlocatie: Canada
 Adres: towny.online

Towny Online
Bron: pixabay.com

Towny Online staat bekend als een van de populairdere servers in het Minesuperior server netwerk en richt zich op het optimaliseren van de mechanica van het spel voor de ideale speler ervaring met ijverige mods en medewerkers die consequent werken aan een soepele gameplay. Spelers worden ook aangemoedigd om een goede reputatie hoog te houden, en degenen met zeer positieve beoordelingen worden weergegeven op de Minesuperior website.

Wist je dat?

De Towny Online server biedt spelers leuke extraatjes zoals aangepaste biomes en winkels, maar ook spelerswinkels en een goede in-game economie.

4. MineSuperior

Aantal spelers: 5376/8000
Minecraft Versie: 1.14.4
Serverlocatie: USA
Adres: mc.MineSuperior.com

MineSuperior
Bron: pixabay.com

MineSuperior is de hoofdserver in het MineSuperior server netwerk en is ontworpen om transparant te zijn terwijl het spelers een verscheidenheid aan functies biedt zoals OPFactions, GunZ, en KitPvP. Minesuperior heeft een goed afgerond team van personeel en ontwikkelaars die werken om spelers op hun best te houden en ervoor te zorgen dat alles soepel functioneert op de server.

Wist je dat?

Spelmodi beschikbaar op de Minesuperior server zijn Creative, Bukkit, en MCMMO.

3. Omegacraft

Aantal spelers: 5520/7500
Minecraft Versie: 1.12
Serverlocatie: Chili
Adres: play.omegacraft.cl

Omegacraft
Bron: pixabay.com

Deze Chileense server is de nummer één Minecraft-server in Latijns-Amerika en adverteert een eerlijke, verenigde spelersgemeenschap. Sommige modi van deze server zijn vergeleken met The Hunger Games en bieden gevechten in colosseumstijl. Omegacraft biedt ook een aantal survival games, minigames, en verschillende modaliteiten.

Wist je dat?

Op de Omegacraft server, is het gebruik van cheats en hacks een snelle manier voor spelers om gebanned te worden!

2. Hypixel Network

Aantal spelers: 55631/75000
Minecraft Versie: 1.14
Serverlocatie: USA
Adres: mc.hypixel.net

Hypixel Network
Bron: pixabay.com

Het Hypixel Network doet zijn best om zoveel mogelijk verschillende spelersvoorkeuren tegemoet te komen door minigames aan te bieden en Minecraft versies 1.8 tot 1.14 te ondersteunen. Net als veel andere grote servers verbiedt het Hypixel Network cheats, exploits, verbale intimidatie en buitensporige negativiteit onder spelers, terwijl het ook zijn best doet om scamming te voorkomen en accountveiligheid te behouden.

Wist je dat?

Het Hypixel server netwerk biedt een verscheidenheid aan plugins en 35 verschillende spellen aan zijn spelers om een leuke en boeiende spelomgeving te creëren.

1. VanillaBlock

Aantal spelers: 55674/75000
Minecraft Versie: 1.14
Serverlocatie: USA
Adres: vanillablock.net

VanillaBlock
Bron: pixabay.com

VanillaBlock is de grootste Minecraft server in de wereld door het aantal spelers. Het is ook ontworpen voor een meer volwassen publiek, biedt minder spelersbescherming in chat en legt meer de nadruk op PvP gevechten. Zoals de naam al doet vermoeden, is VanillaBlock voor fans van klassiek Minecraft en wordt het geleverd zonder de extra plugins die zo veel andere servers gebruiken.

Wist je dat?

Hoewel VanillaBlock voor meer volwassen spelers is en in het algemeen geen gebruik maakt van plugins, neemt het een definitief standpunt in tegen treiteren en gebruikt het een terugdraai plugin om spelers te helpen hun verliezen terug te verdienen als anti-treiter regels worden overtreden.